tiistai 15. marraskuuta 2011

Syökää lihaa, Syökää sikaa, vai Syökään paskaa, syökään paskaa?

Joo, elikkäs haluisin hiukan nyt käsitellä tätä koirien ruokavaliota, vaikken mikään expertti siinä olekkaan.
Tän tekstin haluan kirjoittaa R.I.P Fiona, labbisnartun muistolle, ihan omistajien vika oli senkin, ihanan ja sydämmellisen koiran kuolema. 

Ekana haluaisin hiukan kertoa teille että mitä tämä kyseinen labbis sitten söi ja miten sitä kohdeltiin.

Fiona, 8v labbis rouva asui tuntemani henkilön kotona, kirjaimellisesti pihakoirana, koira oli vanha ja todella sairalloisen lihava, koska se ei päässyt ikinä lenkille ja kysyin tätä kerran, niin avstaukseksi sain:  "Käy se sillon ku isä jaksaa, ehk' kerran 2 viikon sisäs tms." Ja tottakai näin koirien omistajana ja addiktina päätin sitten ajuhaa kaikki samat asiat mitä olen kaikille jos koira voi tuolla tapaa. Koira söi Friskiesin pakuroita joissa on semmonen 4% lihaa, ja koira hilseili, korvat kokoajan tulehduksissa, anaalirauhaset täynnä mätää, koira oli masentunut (apaattinen) eikä enään jaksanut, lopulta sen sydän petti.

En nyt väitä että vain se ruoka sen teki, Koira ei saanut yhtään huomiota paitsi tietty rapsutukset korvan takaa ruoan viennin yhteydessä, lisäksi koiria ruokki perheen äiti joka unohti aina "joskus" viedä koiralle ruoan. Liikuntaa se ei saanut ja vanhana koirana varsinkin tuollainen massa apunaan sen sydän petti. 

Ihmiset hoi, ettekö voisi pistää edes vähän rahaa likoon elämänne parhaimman ystävän tähden? Ainakin koiran pitäisi olla ihmisen paras ystävä. Jos teillä ei oikeasti ole kanttia hoitaa koiraa jokapäivä niin paljon kuin se hoitoa tarvii, niin älkää ottako koiraa. Itselläni on kolme koiraa, ja olen tarkkaan huomioinut että JOKAINEN saa päivässä tarvitsemansa hoidon ja vähän lisää. 
Koirat meillä syövät ANF Adultia (Eläinlääkäriltä ostettua, 55€/15kg)  Ja CIBAU LIGHT FORMULA (eläinlääkäriltä ostettua, 50€/12kg) Mutta näitä vain ravinteiden tukemisena, koiramme Barffaavat joka päivä.  Raakoja lihaluita, jauhelihaa ja kasviksia, raakaravintoa siis. Siitä voitte lukea lisää netistä. 

Halpoja, mutta hintaansa nähden erinomaisia ovat esimerkiksi Jahti&Vahti koirankuivaruoat  jotka eivät maksa kuin sen parikymmentä euroa säkki, mutta ovat korkeatasoista. Sitä löydätte AgriMarketeista!
_________________________________________________________________

Niin kaiken kirjavaa sakkia kuin koiranomistajat ovatkin, välillä tuntuu, että joku palikka heillä kaikilla on päässä vinksallaan. Vai olisiko peräti geenivirhe? Miksi muuten ihminen haluaisi viettää vähäisen vapaa-aikansa  märässä metsässä hirvikärpästen syötävänä, maata likaisessa viemäriputkessa raunioradalla maalimiehenä tai stressata päänsä puhki tiettyjen tottelevaisuusliikkeiden toimimattomuutta.

Ja kun yritän selittää tuota ystävilleni, he pudistelevat päätään ja lähtevät sen jälkeen iloisina omiin rientoihinsa; Intialaiseen päähierontaan, Kotiin katsomaan TV:tä, Shoppailemaan...tms.  Näinhän toki JÄRKEVÄ  ihminen tekee, lataa akkuja raskaan koulupäivän jälkeen ja rentoutuu. Toisin on koiraharrastajan laita - hän jatkaa sitkeästi kokeeseen reenaamista, vaikka tietää viettävänsä viikon ennen koetta pelon ja kauhun täyttämiä, unettomia öitä.
____________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti